Les lames i la uralita

Ahir vam anar a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. A la planta de les consultes externes hi ha un passadís tot envidrat distribuïdor de les diferents sales d’espera.

lama hospital Vall Hebron (2)

Com és l’estil de l’arquitectura del país, tota la façana de vidre va darrera d’una tupida capa de lames que impedeix qualsevol visió de l’entorn. La sensació és de gàbia pura, això sí, il·luminada.

L’absurd és obvi i esgarrifòs. Per què fem un tancament tot de vidre transparent si després l’has de protegir del sol?

En Vicente -el meu sogre- em va dir que l’encarregat de manteniment hauria d’anar regulant les lames per a que poguèssim veure-hi segons l’hora del dia -segons la inclinació solar-. Li vaig contestar que jo havia parlat diversos cops d’aquest tema amb diferents encarregats de manteniment i l’ordre era clara: no es toca ni una lama!. I, es col·loquen en la posició que menys possibilitats d’entrada solar té, per a evitar queixes. Per tant, sempre tancades.

Però, i si posen les lames motoritzades? -activades amb algun detector solar-. Ui, llavors si que no hi ha cap dubte. Totes les que conec, el sistema electromecànic no ha funcionat ni una setmana, per tant, sempre estan tancades. (Per no entrar en el qüestionament ètic i sostenible de motoritzar un disbarat de lames).

lama hospital Vall Hebron (1)

Mirant de veure el got mig ple, hi vec el següent de positiu. Negoci.

Ara que se’n parla tant de noves oportunitats, jo vec com a sortida professional de futur, muntar una empresa d’enretirar i reciclar lames, i alhora de reconstrucció de façanes amb criteris assenyats.

Segur que en algun moment hi haurà prou massa crítica de ciutadans que demanaran que s’aturi aquesta bogeria i que es pugui veure el carrer. Llavors, començarà el desmuntatge sistemàtic i el negoci.

Com ha passat amb la Uralita -plaques de fibrociment-. S’ha decretat el seu desmuntatge sistemàtic (en unes condicions determinades) perque resulta que s’ha descobert que l’asbest que conté és super-dolent per a la salut.

Anuncis

4 responses to “Les lames i la uralita

  1. El WTC a Bcn és tot de vidre, els que hi treballem sempre tenim les cortines baixades (q podrien ser lames), tanta llum molesta, sobre tot amb la feina d’ordinador, i nomes quan tens una visita que et diu, que boniques les vistes al mar oi!!, realment hi penses que estas a la vora.

Si vols deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s