Un parc urbà verd a Montbau

Al costat de l’Hospital de la Vall d’Hebron a Barcelona tenim una petita joia de parc urbà.

Hi trobem la tradicional plaça central circular amb zona de jocs infantils, franja verda perimetral i gran arbreda. L’ombra és espectacular.

parc a Montbau (1)Podem recòrrer els camins perimetrals, amb petits apartats pels bancs, i repetint les franges verdes i la gran arbreda. Pràcticament, pots desconnectar-te visualment de l’entorn. Tot molt relaxant.parc a Montbau (2)A l’entrada per la parada de metro de Montbau hi trobem la font. Imprescindible.

L’únic que trobo a faltar són taules. Quan apareix una zona de taules, per petita que sigui -dues o tres-, comença el seguit de celebracions d’aniversaris, de dinars d’oficinistes, d’estudiants, de passavolants… que activen el parc d’una manera espectacular. És quan la ciutat passa a ser una extensió màgica de la pròpia llar.

parc a Montbau (3)Com he gaudit d’una colla de parcs semblants, he acabat fent la meva deducció del possible procés de disseny, una mena de retrat robot del projectista,

  1. L’afortunat projectista rep el solar a on de dissenyar el parc. Quan sent la paraula “parc” dins del cap només hi té arbres.
  2. Vol col·locar en algun lloc central una bona plaça per a la zona de jocs infantils i de bancs per als pares.
  3. Lligar-ho amb un seguit de camins a l’entorn.
  4. El catàleg de materials i equipament ben limitat conceptualment i econòmica: arbres, gespa (controvertida a les nostres contrades), sauló, bancs de fusta amb respatller, fanals discrets, jocs infantils, fonts i taules. Ni un més.

proces disseny parcAhir, després de sopar, li vaig preguntar a la meva dona que li havia semblat el parc del matí. Diu que li falta alguna cosa.

Carai, quina deu ser.

Anuncis

2 responses to “Un parc urbà verd a Montbau

  1. Creo que los parques dependen de la persona que los mira de la edad y de las necesidades o espectativas que ella tenga, los ojos de un niño buscaran columpios, laberintos etc. de un lector tranquilidad recogimiento sin bullicio y asi … ni te cuento

Si vols deixar un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s